У межах реалізації програми академічної мобільності між ЗВО, які належать до сфери управління МВС України, представники Донецького державного університету внутрішніх справ провели для курсантів 1 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Артема Гербута, Дар’ї Колоснікової, Вадима Омельченко, Катерини Прісіч та Вікторії Іванченко екскурсію містом Маріуполь.

Курсанти відвідали одне з найулюбленіших місць маріупольців – найдовший прогулянковий пірс Маріуполя. Також молодь відвідала Площу Свободи, на якій розміщено 25 птахів, що символізують 25 областей України. Нанесений на крила птахів орнамент кожної області символізує її власний культурний код. Унікальне лазерне шоу, що виходить з крил птахів на площу, об’єднує області в цілісну єдину країну. А в елементах площі зашита цінність вільного та мирного життя, гіркота втрат та погляд у майбутнє.

На власні очі здобувачі освіти сумської філії побачили мурал «Мілана», що став символом всеперемагаючого милосердя. Історія дівчинки – одна з сотень тисяч історій зламаного дитинства через війну на Сході України.

Курсанти були у захваті від проведеної екскурсії. Вони зазначили, що програма академічної мобільності, в якій вони взяли участь, дуже насичена та цікава.

Сумська філія ХНУВС