Доценти кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Світлана Кніженко та Василь Корнієнко беруть участь у проведенні курсів підвищення кваліфікації для спеціалістів-криміналістів, що проходять на базі Слідчого управління ГУНП в Харківській області за ініціативи начальника відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління підполковника поліції Богдана Бурбело.

Представники університету протягом чотирьох днів разом із досвідченими працівниками слідчого управління ГУНП в Харківській області проводитимуть тренінги-семінари та консультації з актуальних практичних питань правового та техніко-криміналістичного супроводження кримінальних розслідувань, у тому числі з використанням зарубіжного досвіду. Зокрема, за темами: процесуальні та тактичні особливості участі спеціалістів під час проведення окремих слідчих дій, сучасні методи криміналістичної фото- та відеозйомки, дослідження зброї та боєприпасів, знайдених на місці події, моделювання дій злочинця на місці вчинення кримінального правопорушення та інші.

Інспектори криміналісти з великою зацікавленістю долучалися до дискусій першого дня занять, що були присвячені типовим недолікам та помилкам, які виникають при огляді місця події, фіксації його результатів і поводженню із речовими доказами. Заняття проходять в атмосфері активної участі та плідної співпраці. Такі зустрічі дуже важливі також і для науково-педагогічного складу ХНУВС, оскільки дозволяють отримати запит на активізацію наукових пошуків у розв’язанні проблемних питань практики криміналістичного забезпечення у протидії злочинності.

ВЗГ ХНУВС