Учасники Школи наукового лідерства ХНУВС курсанти 1 курсу факультету № 1 Дмитро Осадчук, Наталія Задорожна та Софія Ярещенко взяли участь у ХIX Міжнародній школі-семінарі «Сучасні педагогічні технології в освіті», у межах якої в онлайн-форматі долучилися до майстер-класів «Методика подолання психічної травми у дорослому та дитячому віках – шлях до щасливого майбутнього професії», «Забезпечення академічної доброчесності у закладі освіти – корисні поради», «Конструювання освітніх цілей в коучинговому підході», «Основні тенденції вищої освіти, спровоковані пандемією COVID (англійською мовою)».

Спікерами виступили провідні вітчизняні та іноземні освітяни й науковці – професор Андрій Черкашин, старший викладач Ірина Костиря, директор науково-технічної бібліотеки НТУ «ХПІ» Юлія Главчева, кандидат біологічних наук Ірина Тихонкова (Інститут молекулярної біології і генетики НАН України (Київ)), комерційний директор Unicheck Україна Андрій Сідляренко, доцент Анастасія Книш, професор Олена Горошко (НТУ «ХПІ») та шість спікерів освітніх установ Великобританії, Іспанії, Норвегії, США, Туреччини.

Курсанти ознайомилися з актуальними проблемами сучасної педагогіки, новими викликами у національній системі вищої освіти. Ці знання будуть використані ними під час участі у відборі експертів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Також курсанти ознайомилися з актуальними проблемами психології, такими, як вплив травматичного досвіду на появу різноманітних соматичних та психічних захворювань. Психологи все частіше стикаються з глибокими дитячими травмами як у дорослих, так і у дітей. Розуміння причин, наслідків таких травм є надзвичайно важливим для майбутнього поліцейського для осмислення особистості злочинця, детермінації злочинності, а також при розслідуванні серійних та інших злочинів.

ВЗГ ХНУВС