З нагоди відзначення Дня безпечного Інтернету у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбулася онлайн-бесіда «Знання та безпечність – запорука успішного спілкування», спрямована на популяризацію механізмів безпечної роботи в мережі Інтернет.

Сучасна молодь не уявляє свого життя без Інтернету, а за роки пандемії COVID -19 технології дистанційного навчання стали невід’ємною частиною освітнього процесу. Тому одним із завдань закладів вищої освіти є виховання у здобувачів освіти відповідального ставлення до користування всесвітньою мережею.

У заході, що відбувся в режимі онлайн на платформі ZOOM, взяли участь курсанти 1 курсу та студенти 1–4 курсів Сумської філії ХНУВС. Спікеркою виступила Марина Горьковська – інспекторка сектору зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Сумській області. На початку заходу вона нагадала молоді про безпечну поведінку в Інтернеті й відповідальне використання цифрових технологій. Під час презентації спікерка ознайомила учасників з найпоширенішими видами загроз протизаконного контенту, кібербулінгу тощо. Здобувачі отримали багато корисних порад та рекомендацій щодо дотримання етичних, міжкультурних та правових норм інформаційної взаємодії.

Провідний фахівець відділу кадрового забезпечення Сумської філії Ганна Мітітєл від імені колективу подякувала Марині Горьковській за співпрацю й відзначила важливість проведення таких заходів для молоді, що сприяють усвідомленню наслідків безпечного користування мережею Інтернет.

Сумська філія ХНУВС