На кафедрі економіки та фінансів Харківського національного університету внутрішніх справ плідно працює науковий гурток студентів. Викладачі кафедри допомагають починаючим науковцям виявити свої творчі здібності, дослідити цікаві питання теорії та практики економіки та фінансів, обговорити з фаховою аудиторією власні думки щодо можливостей удосконалення організації економічних відносин та реалізувати свої науково-дослідницькі здібності.

Члени наукового гуртка студентів під керівництвом викладачів кафедри економіки та фінансів підготували тези наукових доповідей для участі у VIІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Пріоритети розвитку національної економіки в контексті євроінтеграційних та глобальних викликів», яка відбулася на базі Харківського національного університету будівництва та архітектури.

Разом із доцентом кафедри економіки та фінансів Оксаною Маковоз студенти взяли участь у роботі конференції і троє з них отримали Дипломи І ступеня за доповіді на теми:

- «Аналіз впливу ЗМІ на інформаційну безпеку держави»,  доповідь студентки Тетяни Передерій;

- «Особливості феномену тіньової економіки в Україні», робота студента Олександра Баришенка;

- «Роль СБУ щодо забезпечення економічної безпеки України», доповідь студента Володимира Швидкого.

У науково-практичній конференції також взяв участь науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем протидії злочинності Олександр Свєженцев. Його доповідь «Тенденції розвитку економіки України у 2014–2015 рр. та можливі шляхи відновлення економічного зростання» викликала жваву дискусію серед присутніх.

 

ВЗГ ХНУВС