У Харківському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС України пройшов науково-практичний семінар для спеціалістів-криміналістів ГУНП в Харківській області «Судова трасологічна експертиза: сучасні завдання та можливості». У заході взяли участь професори кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки Харківського національного університету внутрішніх справ факультету № 1 Руслан Степанюк, Валерія Малярова, доцент Василь Корнієнко, доцент кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 Світлана Лозова.

Мета наукового заходу – максимальне інформування учасників щодо застосування сучасних засобів і методів виявлення та вилучення слідів рук, слідів взуття та слідів шин під час огляду місця події, а також набуття важливих знань для підвищення професійної компетентності спеціалістів-криміналістів.

Учасники семінару обговорили подальші напрями вдосконалення техніко-криміналістичного забезпечення огляду місця події. Під час обговорення перший заступник директора НДЕКЦ в Харківській області Сергій Шевцов розповів учасникам заходу про особливості впровадження нових елементів в інструментарій криміналіста та презентував ніж криміналіста «TERMITE». 

За результатами участі у науково-практичному семінарі учасники отримали сертифікати.

ВЗГ ХНУВС