Працівники поліції, як і сотні тисяч наших громадян, стали на захист України від російської агресії. Кожен робить свій внесок у перемогу. Захищати свободу, принципи демократії і право українців на самовизначення можна не лише зі зброєю в руках.

Головою Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ Віталієм Найдою, який наразі несе службу в поліції Харківщини, разом з учасниками Школи був розроблений соціальний проєкт «Вакцинація свідомості». Він взяв участь у конкурсі соціальних ініціатив міжнародного проєкту «Empowering young Leaders in the Time of the Pandemic» Німецького фонду Маршалла та був визнаний найкращим, отримавши грант для реалізації.

В основі проєкту - видання збірника есе «Вакцинація свідомості», авторами яких стануть курсанти університету, представники громадських організацій України, Молдови, Грузії. 

У своїх есе автори зможуть описати «три вакцини» - життєві події, що допомогли не втратити сили духу. І хоча за основу взято ситуацію, що виникла під час коронавірусної пандемії, проте запропоновані «вакцини» є дієвими і за інших умов та життєвих обставин. Серед них - роль рідних, друзів, коханих у тому, щоб людина продовжувала вчитися, розвиватися, вдосконалюватися; книга (фільм, мотиваційне відео, курс), що автор прочитав (переглянув) і знайшов мотивацію для себе; учитель (наставник, віра, релігія), який надихав і підтримував автора; професія (життєва місія, волонтерство), що допомогла робити добро та реалізовуватися.

Голова та учасники Школи наукового лідерства наразі працюють над своїми есе, в яких значну увагу приділяють мотивації поліцейських, які несуть службу в умовах воєнного стану.

ВЗГ ХНУВС