Представники Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у Міжвузівській науково-практичній конференції здобувачів вищої освіти і молодих вчених «Соціально-економічний розвиток і безпека України: стан та перспективи», що відбулася в онлайн-режимі на базі Львівського державного університету внутрішніх справ. 

Від імені ректорату та Вченої ради Харківського національного університету внутрішніх справ учасників конференції привітав перший проректор доктор юридичних наук, доцент, заслужений працівник освіти України, полковник поліції Дмитро Швець. У своєму виступі він зазначив, що у зв'язку з військовою агресію російської федерації проти України тематика конференції є надзвичайно важливою. Він підкреслив, що Збройні Сили України, територіальна оборона, правоохоронні органи, у тому числі Національна поліція, мужньо протистоять окупантам, що є необхідним для відвернення загрози, відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки, усунення загрози державній незалежності України, її територіальній цілісності тощо. 

Під час конференції було обговорено питання щодо фінансової безпеки України та розглянуто основні шляхи протидії її загрозам. Окрему увагу приділено питанням безпеки - бюджетної, податкової, фінансової, грошово-кредитної, банківській системі тощо.

Висловлені під час роботи конференції наукові позиції стануть підґрунтям для подальшого розвитку та вдосконалення правових аспектів соціально-економічної складової,  національної безпеки, оборонної спроможності.

ВЗГ ХНУВС