Професор кафедри кібербезпеки та DATA-технологій факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ доктор технічних наук, професор Олександр Можаєв провів бінарне заняття з дисципліни «Цифрова обробка сигналів» зі студентами 2 курсу спеціальності «Кібербезпека» за участі співробітника Національного наукового центру "Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса" Міністерства юстиції України – завідувача сектору комп’ютерно-технічних досліджень доктора технічних наук Михайла Можаєва.

Завідувач сектору розповів студентам про особливості роботи у сфері судово-експертної діяльності. Окремо були розглянути питання можливостей сучасного криміналістичного обладнання з досліджень мобільної техніки та специфіки функціонування сучасних систем цифрової обробки інформації, що використовуються в ІТ-секторі центру. Було наведено дані про вплив ІТ-технологій на покращення ефективності та надійності отримання високоякісного експертного висновку й проблем, що виникають при їх впровадженні на сучасному етапі. 

За результатами проведеного бінарного заняття студенти зʼясували, які саме знання потрібні для ІТ-підрозділів Національного наукового центру "Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса", дізнадися про зв'язок між формальними методами та моделями ЦОС, що ними вивчаються, та реальними системами обробки інформації, в яких ці методи та моделі використовуються.

ВЗГ ХНУВС