Викладач кафедри соціології та психології факультету № 6 Надія Чепелєва провела семінарське зняття з дисципліни «Диференціальна психологія» за темою «Прояви індивідуальності в особливостях відновлення психоемоційного стану під час війни».

Обговорювалися питання індивідуальних особливостей збереження психоемоційного стану і психічного здоров’я під час війни. Базовою з цього питання є теорія американського психолога Архібальда Харта, який у книзі «Ліки від тривоги» стверджує, що одним із найбільш дієвих способів полегшити стан, коли людина відчуває тривогу, є розмова з близькою людиною, або до якої є довіра. Це допомагає визнати й обговорити свої почуття, отримати підтримку, поєднатися емпатійно. Також дієвий спосіб - ділитися думками і почуттями у щоденнику. Це допомагає виплеснути почуття зовні, переосмислити, за необхідності з часом повернутися, проаналізувати і відчути полегшення.

Серед основних правил життя під час війни були визначені такі: сон для відновлення сил, збалансоване харчування, щоденна фізична і психологічна активність, спілкування, допомога іншим.

Здобувачі освіти поділилися своїми почуттями й досвідом, якиц отримали протягом місяця війни та обговорили фактори, що дають натхнення жити і боротися.

ВЗГ ХНУВС