Доцентка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Ірина Казанчук взяла участь у циклі онлайн-курсів «Підвищення кваліфікації педагогічних працівників: нові вимоги і можливості» та «Акакадемічна доброчесність в закладах освіти», що проводилися на платформі освітньої програми Prometheos за підтримки Міністерства освіти та науки України.

Навчальні курси спрямовані на покращення інструментарію проходження підвищення кваліфікації освітянами в закладах вищої освіти та розвитку культури академічної доброчесності в освіті. Вони містять важливі для суспільства теми, а саме: які існують види та форми підвищення кваліфікації, і як обрати необхідний напрямок в умовах воєнного стану; які пріоритетні напрямки окреслені в Концепції академічної доброчесності у вищій освіті; яким повинен бути дизайн освітніх програм та курсів із фокусом на академічну доброчесність; якими є основи академічного письма й доброчесності тощо. Під час навчання слухачі курсу отримали теоретичні знання, навички та поради, які стануть у нагоді при вільному виборі навчальних програм з підвищення кваліфікації та стажування, плануванні та реалізації інформальної форми освіти, а також в обранні ефективної методики викладання навчальних дисциплін з дотриманням академічної доброчесності.

За результатами проходження навчальних курсів та успішного складання підсумкових тестів Ірина Казанчук отримала відповідні сертифікати. Набуті компетентності будуть використані в освітньому процесі.

ВЗГ ХНУВС