Школою наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ у рамках співробітництва з доцентом кафедри природничо-математичної освіти і технологій Київського університету ім. Бориса Грінченка кандидатом наук, доцентом, почесним професором, відмінником освіти України Василем Заплатинським був організований вебінар «Хімічна безпека».

Модератором заходу виступив голова Школи наукового лідерства ХНУВС Віталій Найда, який у вступному слові наголосив на важливості проведення таких онлайн-заходів, присвячених актуальним проблемам та потенційним загрозами, які постають перед Україною в умовах воєнного стану: «Саме так ми на освітньому, науковому фронті своїми набутими знаннями та прогресивними ідеями наближуємо нашу перемогу».

Василь Заплатинський в інтерактивному форматі, використовуючи приклади з життя, розповів курсантам про джерела хімічної загрози під час війни, про дії під час викиду деяких токсичних речовин, бойових хімічних речовини, а також про захист від хімічних речовин. Василь Заплатинський особливу увагу приділив питанням, що можуть мати місце при виконанні поліцейськими своїх службових обов'язків в умовах воєнного стану; конкретним ситуаціям, що можуть статися під час патрулювання території, виїзді слідчо-оперативної групи на місце події. Професор розповів, як забезпечити особисту безпеку при пожежі, викиді аміаку, хлору, руйнуванні ємностей з різноманітними хімічними речовинами, як надати першу медичну, долікарську допомогу постраждалому тощо. Курсанти брали активну участь у дискусії та ставили цікаві запитання.

Наприкінці зустрічі Віталій Найда від імені Школи наукового лідерств а ХНУВС подякував Василю Мироновичу за цікавий і змістовний вебінар та презентував креативну подяку, розроблену учасником Школи Олексієм Рачинським, та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.

ВЗГ ХНУВС