У рамках кампанії зі збору коштів для харківʼян від американської громади штату Алабама заступник завідувача науково-дослідної лабораторії з проблем наукового забезпечення правоохоронної діяльності та якості підготовки кадрів Олексій Сердюк надав коментар для американського радіо Viewpoint Alabama про наслідки збройної агресії російської федерації та розповів про найбільш актуальні шляхи допомоги харківʼянам, що опинилися в складних життєвих обставинах внаслідок військових дій. 

Особливу увагу під час ефіру було приділено проблемам української молоді, яка постраждала від цієї війни та шляхам надання адресної допомоги від молодих американців молодим українцям. Цей гуманітарний проєкт здійснюється Клінічною фундацією Фортуна та Центром етичного лідерства школи Альтамонт (Бірмінгем, Алабама, США) за сприяння керівника Центру Українсько-Польського розвитку Миколи Пахніна, очільниці відділу зв'язків з громадськістю Ірини Щербакової та заступника завідувача НДЛ з проблем наукового забезпечення правоохоронної діяльності та якості підготовки кадрів Олексія Сердюка. За результатами проведення цієї кампанії ветерани університету отримали гуманітарну допомогу - ліки, продуктові набори та речі першої необхідності.

Посилання на трансляцію радіоефіру: https://music.amazon.com/podcasts/6fd97af8-8e97-4545-aaf8-323e7a57f6d6/episodes/ee9ff406-7f42-4fc9-ad8e-98474cd073eb/viewpoint-alabama-an-alabama-9th-grader-connects-classmates-with-ukrainian-students

ВЗГ ХНУВС