Голова Школи наукового лідерства ХНУВС Віталій Найда взяв участь в онлайн-зустрічі стипендіатів і стипендіаток усіх наборів Фонду Конрада Аденауера в Україні, присвяченій попередньому плануванню та обговоренню виступів у онлайн та офлайн форматі на одноденному обміні між українським і німецькими стипендіатами та стипендіатками Фонду, який пройде 23 травня в Берліні з метою проведення інформаційної кампанії щодо висвітлення подій в Україні.

Модераторкою заходу виступила координаторка проєктів Харківського офісу Фонду Конрада Аденауера в Україні Юлія Забірник.

14 стипендіатів та стипендіаток Фонду виразили готовність взяти участь у заході та вже підготовули попередні виступи. Усі вони мали можливість взяти слово на попередній зустрічі, розповісти присутнім про свій досвід життя під час війни, про переживання та емоціїї, про близьких і друзів, про дозвілля, побут, роботу, творчість та волонтерську діяльність на благо народу України.

Організатори обміну Ольга Баланюк та Ірина Рябенька під час виступів задавали уточнюючі запитання, моделювали майбутню дискусію з німецькими стипендіатами та стипендіатками.

Віталій Найда, який візьме участь у заході в режимі онлайн, представив власний виступ-історію щодо життя та несення служби в Національній поліції в період воєнного стану, а також організації наукової, творчої, волонтерської роботи курсантів-учасників Школи наукового лідерства, під час виступу він прочитає свій вірш.