Одним із головних принципів діяльності поліції під час виконання законодавчо визначених завдань є принцип дотримання прав і свобод людини, змістом якого є нормативні положення про те, що під час виконання своїх завдань поліція забезпечує дотримання прав і свобод людини. Обмеження прав і свобод людини допускається виключно на підставах та в порядку, визначених Конституцією і законами України, за нагальної необхідності і в обсязі, необхідному для виконання завдань поліції. Особливо нагальним це питання постає під час запровадження особливих правових режимів, тому представники Харківського національного університету внутрішніх справ завжди готові допомогти працівникам Національної поліції розібратися у тонкощах національного законодавства стосовно захисту прав людини.

Доцент кафедри теорії та історії держави і права Віктор Лазарєв провів заняття з поліцейськими офіцерами громад Безлюдівської територіальної громади на тему «Дотримання прав людини в умовах особливих правових режимів».

У межах зустрічі поліцейські офіцери громади та голова Безлюдівської територіальної громадина були ознайомлені з діяльністю університету у воєнний період та поінформовані щодо особливостей вступної кампанії 2022 року до Харківського національного університету внутрішніх справ.

ВЗГ ХНУВС