Працівники науково-дослідної лабораторії з проблем наукового забезпечення правоохоронної діяльності та якості підготовки кадрів Харківського національного університету внутрішніх справ продовжують плідну наукову роботу в умовах воєнного стану, результатом якої, зокрема, є участь у міжнародних науково-практичних заходах (тренінгах, конференціях, семінарах), у тому числі в тих, що відбуваються за кордоном. 

Провідний науковий співробітник науково-дослідної лабораторії Тетяна Малиновська взяла участь онлайн у міжнародній науково-практичній конференції «Modern problems in science» (17-20 травня 2022, Ванкувер, Канада). Вона виступила із доповіддю, акцентувавши увагу на дискусійних питаннях та різних поглядах вчених, громадських організацій, представників релігійних організацій та фахівців, які опікуються питаннями протидії домашньому насильству щодо ратифікації Україною Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульська конвенція).

Обрана тема доповіді є надзвичайно важливою в умовах воєнного стану, адже домашнє насильство під час війни – поширене явище, яке стає ще більш небезпечним, ніж у мирний час. Намагаючись знайти прихисток під час конфліктів, жінки й дівчата стають ще більш вразливими, їм загрожує насильство, сексуальні домагання та зґвалтування. Рятуючись від конфлікту, вони потребують особливої підтримки та захисту.

За наслідками участі у міжнародній науково-практичній конференції  було отримано сертифікат.

ВЗГ ХНУВ