Працівники науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у CRDF Global Webinar: Ukraine Cyber and Lessons for the Balkans.

Підготовка України до російських кібератак та реагування на них були в центрі уваги широких звітів із відкритих джерел, з яких можна винести багато уроків для регіональних урядів та установ. Оскільки реваншистська росія продовжує використовувати свої наступальні кіберможливості проти України, не бракує зловмисних дій, у тому числі й російських проксі, націлених на Євразію, Східну Європу та Західні Балкани.

З 2018 року CRDF Global співпрацює з Державним департаментом США та Національним координаційним центром кібербезпеки України для підвищення кіберстійкості в державному та приватному секторах. Групи експертів обговорювали, що було зроблено правильно, що можна було б зробити краще і що може бути попереду, оскільки приватні та державні установи кібербезпеки у всьому регіоні продовжують підвищувати кіберстійкість у своїх спільнотах.

Експерти в цій галузі ділилися поглядами з питань кібербезпеки, серед яких:

- здорова підготовка для організацій як приватного, так і державного сектору на основі того, що спрацювало в Україні;

- правові та нормативні рамки для підвищення готовності та реагування, незалежно від розміру країни;

- інформація про організаційні структури, яка може покращити реагування на інциденти, особливо в умовах обмежених ресурсів.

ВЗГ ХНУВС