Представниці ХНУВС – помічниця ректора з гендерних питань кандидатка юридичних наук, доцентка Оксана Цукан і доцентка кафедри соціальних та економічних дисциплін, кандидатка соціологічних наук Наталія Бобро взяли участь у дводенній стратегічній сесії по актуалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року.

На сесії під головуванням Урядової уповноваженої з гендерних питань Катерини Левченко обговорювалися актуальні проблеми, з якими стикнулись українки та українці з початку війни. Зокрема, забезпечення відповідності інфраструктури, насамперед критичної, потребам ідентифікації загроз безпеці, запобігання таким загрозам, реагування на потенційні виклики із застосуванням гендерного підходу; формування навичок у різних груп населення з виявлення безпекових викликів, запобігання таким викликам, реагування на них з урахуванням особливостей наслідків; створення умов для участі інститутів громадянського суспільства, включно з органами самоорганізації населення, активістами у впровадженні порядку денного «Жінки, мир, безпека». 

Після обговорення в групах та обміну думками запропоновані зміни до пунктів заходів (пп. 12, 15-16) «Інфраструктурна безпека» проєкту Плану з виконання Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року.

ВЗГ ХНУВС