​У межах дистанційного освітнього процесу у Сумській філії ХНУВС на бінарному занятті з юридичної психології, організованому  професоркою кафедри гуманітарних дисциплін Надією Демиденко, студенти І курсу спеціальності  «Правоохоронна діяльність» поспілкувалися з керівником психологічної служби ГУНП в Сумській області Оленою Ковальовою. Питання здебільшого стосувалися збереження психологічного здоров’я у період воєнного стану, зокрема, зменшення тривожності, страхів тощо.

​Учасникам онлайн зустрічі особливо запам’ятався наведений керівницею психологічної служби життєвий приклад австрійського психотерапевта Віктора Франкла (1905-1997), який зміг вижити у страшних умовах концтаборів Другої світової війни. Що йому дало можливість вижити? Перш за все – мотивація до життя. Вчений не просто виживав у концтаборі, він допомагав виживати іншим, продовжуючи займатися лікарською практикою. Виявляється, за законами психології, коли людина переключається на проблеми інших, рівень власної тривожності значно зменшується, не втрачається «людське в людині». Вийшовши з концтабору, Віктор Франкл видав книгу «…і все-таки «Так» сказати життю». Книга видавалася мільйонними тиражами різними мовами світу.

​Корисними для студентів також були й поради психологині про обмеження в сприйнятті великого потоку негативної інформації. Краще на кожен день ретельно планувати конкретні справи і виконувати їх, адже, «якщо хочеш навести лад у своєму житті, у своїй країні, спочатку застели власне ліжко…». Багато й інших порад Олени Ковальової підштовхнули студентів до подальшого переосмислення власних думок і вчинків.

Сумська філія ХНУВС