Працівники науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ Захар Демидов та Микола Мордвинцев взяли участь у BIT-онлайн конференції «Кібервійна. Як протистояти та виграти!».

Зараз нам доводиться спостерігати першу у світі історії кібервійну. Експерти дали відповіді на основні питання конференції: як протистояти кіберзагрозам, як захистити державну структуру, економіку, як зберегти безперервність бізнесу та оптимізувати витрати?

Прозвучали доповіді за темами: «Копаємо цифрові окопи. Кібервійна, як другий фронт, критична інфраструктура, це не тільки держава»; «Ворог всередені мережі. Інструмент для виявлення»; «Системний підхід як стратегія успіху у кібербезпеці»; «Темна сторона DDoS – DDoS-шантаж та «Потрійна загроза»; «Інтернет як стратегічний актив країни: виклики та можливості, які слід враховувати при побудові кіберпериметру»; «Парадигма Cloud First Policy - основа кібербезпеки».

Обговорювалися питання кваліфікації фахівців кібербезпеки у державній та приватній сфері. А також рівень «кібергігієни» у звичайних користувачів.

ВЗГ ХНУВС