Учасник Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ курсант 3 курсу факультету № 1  Олексій Рачинський відвідав вебінар «План досудового розслідування: як це працює на практиці», що є частиною спільного проєкту Online Law School та Національного антикорупційного бюро України. 

Під час прямого включення керівник відділу детективів НАБУ Денис Гюльмагомедов аргументував важливість планування розслідування. Розповів, що план орієнтує слідчого або детектива на послідовний та зважений підхід до збору доказів, зобов’язує належним чином визначити межі доказування у конкретному кримінальному провадженні та дає можливість вірно розподілити ресурси: сили, засоби, час.

Тема вебінару є особливо актуальною для майбутніх слідчих, які наразі стикаються з необхідністю належної організації роботи, а також дотримання тактичних і процесуальних вимог під час проведення слідчих дій, роботи в складі слідчо-оперативної групи в умовах воєнного стану, коли будь-якої миті може виникнути ситуація небезпеки. Це вимагає не лише високого почуття патріотизму, мужності, але й зібраності, системності, чіткості, що забезпечує планування.

ВЗГ ХНУВС