Працівники науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ Захар Демидов та Сергій Ницюк взяли участь у вебінарі від IT Distribution та Smart IT Systems. Обговорювалися питання сучасного стану українського кіберпростору, які виклики мають сьогодні долати ІТ-фахівці та як цим викликам протистояти. Наприклад, як  заманити хакера у пастку та ефективно протидіяти загрозам сьогодення за допомогою поєднання рішень від Crowd Strike та Labyrinth.

Crowd Strike – світовий лідер у галузі захисту кінцевих точок. Рішення компанії забезпечує повну видимість кінцевих пристроїв та дозволяє зупиняти загрози до того, як вони вплинуть на IT-інфраструктуру замовника.  Labyrinth – українська Deception платформа. Вона дезорієнтує кіберзловмисників, імітуючи неіснуючі вразливості в захисній інфраструктурі. Labyrinth  провокує зловмисників на атаку, відстежує активні дії порушників та вивчає їх для поліпшення рівня безпеки мережі.

Під час вебінару на конкретному прикладі було здійснено імітацію атаки, щоб продемонструвати учасникам заходу реакцію системи захисту. Продукт виявляє сучасні кіберзагрози, незалежно від використовуваної техніки, збирає дані про рух зловмисників та інструменти, які вони використовують, а також значно спрощує процес розстановки пріоритетів у випадку інцидентів, забезпечує повну видимість атаки в режимі реального часу.

ВЗГ ХНУВС