Відділом соціально-гуманітарної роботи Харківського національного університету внутрішніх справ для кураторів навчальних груп, викладачів та працівників університету, які мають допомогти курсантам ознайомитися з новим місцем перебування, організовано автобусно-пішохідну екскурсію Вінницею.

Екскурсію проведено на волонтерських засадах доцентом кафедри історії та культури України Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського Анатолієм Войнаровським.

Розпочато екскурсію було на місці виникнення давньоруського міста – Замковій горі, де згодом було засновано місто Вінницю. Століття давньоруської та козацької доби були насичені воєнними подіями, з якими екскурсантів було ознайомлено на набережній Південного Бугу. Наступним об’єктом став православний Миколаївський храм 1746 року будівництва – найдавніша культова споруда Вінниці. Храм побудований із дерева в традиціях українського козацького бароко. Учасники екскурсії ознайомилися з найцікавішими історико-культурними пам’ятками, що знаходяться на вулиці Соборній, та з експозицією Обласного краєзнавчого музею. Завершення екскурсії відбулося біля відомого символу Вінниці – водонапірної вежі, побудованої за проєктом архітектора Григорія Артинова у 1912 році, а також багатоступінчатими «сходами Артинова», які були частково затоплені рікою у радянський час.

Екскурсія надала учасникам не лише великий заряд енергії і натхнення до подальшої роботи, але й багато корисної та цікавої інформації з історії України, боротьби українського народу за свої свободу і незалежність.

ВЗГ ХНУВС