Продовжується проведення популярних лекцій з історії Вінницького краю для курсантів факультетів № 2 і № 3 Харківського національного університету внутрішніх справ, організованих відділом соціально-гуманітарної роботи.

На волонтерських засадах лекції проводили представники науково-педагогічного складу Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського – доцент кафедри історії та культури України Анатолій Войнаровський та професор Ольга Коляструк. Професор ознайомила молодь з видатними особами, відомими усій Україні і біографія яких пов’язана з Вінницею. Серед них – Данило Нечай, Іван Богун, Микола Леонтович, Михайло Коцюбинський, Степан Руданський, Софія Тобілевич та ін.

Коротке ознайомлення з історією краю і міста було запропоноване курсантам Анатолієм Войнаровським. Значне місце в історії краю займає боротьба за його свободу від іноземних загарбників, відстоювання своїх національних прав. Як і раніше, лекції супроводжувались ілюстративними матеріалами.

Сьогодні сторінки військової історії України, біографії людей, відданих своєму народові, є, як ніколи, актуальними. Гарний початок співпраці з педагогічним вишем Вінниччини буде продовжено і в подальшому.

ВЗГ ХНУВС