Напередодні відзначення Дня Державності України відділом соціально-гуманітарної роботи університету для курсантів факультетів № 2 та № 3 було розпочато проведення екскурсій за пересувною виставкою «Українська революція 1917–1921 рр. на теренах Поділля».

Вона була створена 2018 року Вінницьким обласним краєзнавчим музеєм. Перші екскурсії за виставкою для груп 201 та 203 факультету № 3 провів науковий співробітник краєзнавчого музею Євген Тичук. Виставка складається з 11 стендів і містить оригінальні матеріали, які розповідають про роль подільської землі та її уродженців у ті бурхливі роки. Вінниця на досить складному й відповідальному етапі революції тричі ставала місцем перебування урядових структур Української Народної Республіки (УНР).

Українська революція 1917–1921 рр. – це період відродження української державності, формування української нації, ренесанс української культури та духовності. Звернення до цього періоду сьогодні, коли знову точиться збройна боротьба за незалежність і державність України, є, без сумніву, актуальним. Героїчну боротьбу тих часів та важливі історичні кроки до повноцінного державотворення ми можемо оцінити повною мірою саме зараз.

ВЗГ ХНУВС