Кафедрою криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 ініційовано проведення циклу виїзних занять з криміналістики на базі сектору криміналістичного забезпечення слідчого відділу Кам’янець-Подільського управління поліції. Проведено перше виїзне практичне заняття у такому форматі для курсантів 3 курсу факультету № 1. Начальник сектору Михайло Пашко ознайомив курсантів ознайомитися з матеріально-технічним забезпеченням криміналістів. Обговорювалися особливості роботи зі слідами кримінальних правопорушень на місці події.

Михайло Пашко звернув увагу курсантів на  особливості фіксації слідів підошви взуття, вилучення слідів на болотистій місцевості, запахових слідів, навів чимало цікавих прикладів із власного досвіду, дав багато корисних порад. Спеціаліст-криміналіст СКЗ СВ Кам’янець-Подільського РУП Левон Межлум’ян поділився з курсантами досвідом щодо огляду місця події, звернув їх увагу на повне та всебічне вивчення обстановки та обставин кримінальної події на місці скоєння злочину, її фіксації у протоколі та фототаблицях, застосування правильних технік виявлення та вилучення слідів.

Присутнім був продемонстрований вміст криміналістичних валіз, надано примірники практичних довідників та рекомендації щодо огляду місця події і застосування сучасних зразків криміналістичної техніки. Курсанти факультету № 1 та доцент кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки Василь Корнієнко подякували Михайлу Пашку та Левону Межлум’яну за цікаве й змістовне заняття. Була озвучена домовленість про подальшу плідну співпрацю у такому форматі.

ВЗГ ХНУВС