Відбулось чергове засідання наукового гуртка кафедри трудового та господарського права факультету № 2, в якому взяли участь курсанти факультетів № 2 і № 3.

Відкрив засідання завідувач кафедри, доктор юридичних наук, професор, підполковник поліції Костянтин Мельник, який у вступному слові наголосив на особливому значенні юридичної науки у розбудові правової системи України, забезпеченні прав і свобод громадян та інтересів держави, підкреслив роль науки для мирного та сталого розвитку суспільства, привернув увагу до викликів, з якими зіштовхується сучасна юридична наука в умовах воєнного стану. Костянтин Мельник наголосив на необхідності участі курсантів у науковій роботі, яка сприяє розвитку критичного мислення, самовдосконалення та побажав успіхів у навчанні й науковій діяльності.

Доцент кафедри кандидат юридичних наук, доцент Олена Чорноус окреслила напрями наукової роботи кафедри, охарактеризувала особливості функціонування наукового гуртка у цьому навчальному році, визначила пріоритетні теми дослідження, окреслила наявні проблеми в діяльності гуртка та шляхи їх усунення.

Відбулося активне обговорення проблем розвитку юридичної науки в умовах воєнного стану, та її впливу на процеси встановлення миру й подальшого відновлення України, а також, було визначено актуальні напрями розвитку діяльності наукового гуртка.

ВЗГ ХНУВС