У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся круглий стіл, присвячений 20-й річниці Конституції України.

У засіданні взяв участь  ректор університету полковник поліції Валерій Сокуренко. Він привітав присутніх із наступаючим державним святом та зазначив, що Конституція є основним правовим статутом, який повинен уособлювати взаємоповагу влади до народу і народу до влади, а також містити гарантії цієї поваги. Однак, не менш важливим є розуміння світоглядних засад Конституції, а саме: Конституція – це система поглядів, мислення українського народу, його самоідентифікації та розуміння власної державності.

Із доповіддю на тему «Конституційна реформа як головний напрям формування сучасного українського конституціоналізму»виступив завідувач кафедри конституційного та міжнародного права Микола Марчук. Він зазначив, що Конституція як Основний Закон є фундаментом усієї державно-правової будівлі України. Саме тому, будь-які конституційні зміни повинні здійснюватися вкрай виважено та з урахуванням перспектив українського суспільства на майбутнє.

Під час конференції курсанти та студенти університету виступили із доповідями на теми: «Конституціоналізм як ідеологія», «Трансформація державного суверенітету в умовах інтеграційних процесів»,  «Права дитини в Україні», «Ідея установчої влади народу в Декларації про державний суверенітет та Конституції України», «Аналіз змін до Конституції України в частині здійснення правосуддя».

ВЗГ ХНУВС