З нагоди важливих державних свят, серед яких День Державного Прапора України, для курсантів факультетів № 2 та № 3 відділом соціально-гуманітарної роботи було організовано проведення тематичного відеолекторію. Популярна лекція у супроводі оригінальних ілюстративних матеріалів була прочитана доцентом кафедри історії та культури України Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського кандидатом історичних наук Анатолієм Войнаровським.

Серед підготовлених ілюстративних матеріалів – прапори інших країн з поясненням культурних коренів різноманітних зображень і символів, вивченням яких займається наука вексилологія. Історію виникнення та становлення Державного Прапора України Анатолій Войнаровський висвітлив крізь призму традицій та історичних змін на території України.

Державні символи України – це уособлення державного суверенітету і незалежності, гідності українського народу. Сьогодні жовто-синій прапор став і європейським символом боротьби за свободу й перемогу міжнародного права над агресією та геополітичним волюнтаризмом.

ВЗГ ХНУВС