Для курсантів факультетів № 2 та № 3 відділом соціально-гуманітарної роботи організовано проведення відеолекторію «Запобігання вживанню наркотичних речовин». ​У заході взяли участь проректор університету Анатолій Клочко, завідувач відділення моніторингу відділу кадрового забезпечення Сергій Терницький та представники Державної установи «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОН України» - завідувач відділу комунікації та інформаційно-роз'яснювальної роботи Олег Лук'янович і фахівець з громадського здоров'я Людмила Даровська.

​Відкриваючи захід, проректор Анатолій Клочко зазначив, що  робота з попередження та недопущення вживання наркотичних речовин, їх аналогів та прекурсорів є сьогодні надзвичайно важливою, адже вживання наркотиків підриває здоров’я людини, викликає деградацію особи, втрату нею соціального статусу.

​Фахівці Державної установи «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОН України» під час відеолекторію зазначили, що наркоманія – це не тільки тяжке захворювання, а й надзвичайно небезпечне соціальне явище, яке поширюється у всьому світі, в тому числі й в Україні.

​Завідувач відділення моніторингу відділу кадрового забезпечення Сергій Терницький наголосив на неухильному дотриманні дисципліни та законності й відповідального ставлення до виконання обов’язків працівника поліції.

​Курсанти отримали багато корисної інформації стосовно руйнівних наслідків наркоманії, яка позбавляє надії на здоров’я, повноцінний фізичний і психічний розвиток. ​Прагнення протидіяти вживанню шкідливих речовин та активна життєва позиція й надалі залишаються пріоритетом для університетської молоді і кредом її життя.

ВЗГ ХНУВС