Дорогі школярі, студенти, шановні вчителі, викладачі та працівники закладів освіти! Щиро вітаю вас з 1 вересня – Днем знань.

Щороку перший вересневий день повниться мелодійними звуками шкільного дзвоника, вулиці міст і сіл розквітають від дитячого щебету, посмішок та чарівної палітри осінніх айстр.

Сьогодні свято зовсім інше, з переживаннями за близьких, зі звуками сирен, але все одно свято! Для когось навчальний рік, що починається, буде першим, для когось – останнім чи черговим. Але день, яким він відкривається, однаково хвилюючий і незабутній. 

Щиро бажаю нашим школярам та студентам жаги до навчання, завзятості та старанності, любити рідну мову і землю, поважати працю. Не забувайте, що від ваших досягнень залежать досягнення і розвиток нашої держави.

У ці важкі для України часи, щира вдячність вам, дорогі педагоги, за самовіддану працю, за бездоганне виконання такої відповідальної місії, як виховання підростаючого покоління. Адже саме ви сприяєте формуванню юних особистостей, від яких залежить наше майбутнє, завтрашній день Української держави. Країна вірить у вашу силу, у вашу мудрість, у ваші здібності та професійність! Разом ми подолаємо всі виклики, які постають перед нами сьогодні.

Від усієї душі бажаю всім вам злагоди, добра, натхнення, задоволення від результатів своєї праці! Зичу, щоб кожен ваш день був сповнений радістю, щастям та теплом людської подяки за добрі справи. Всім нам мирного неба, світлих надій, упевненості у завтрашньому дні та щасливого життя у квітучій Україні!

Директор Департаменту Олексій Литвинов