Старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ Захар Демидов взяв участь у вебінарі «Cyberwar. How to resist and win».

Світові тренди свідчать, що кілька останніх років роль інформаційних активів значно зросла. Постійно зростає частка бізнесу в електронних каналах. Дедалі частіше обговорюються такі поняття, як омніканальність, цифрова трансформація, цифровізація. Ці умови сприяють з одного боку зростанню інновацій, а з іншого – суттєвому розвитку кіберзагроз. За даними різних досліджень їх кількість останнім часом зросла на 30%.

Зараз нам доводиться спостерігати першу у світовій історії кібервійну, що розпочалася 14 січня 2022 року, і коли відбулися перші масовані атаки державних об’єктів. Спікери висловлювали свої професіональні думки – як протистояти кіберзагрозам, як захистити державну інфраструктуру, економіку; як зберегти безперервність бізнесу та оптимізувати витрати.

ВЗГ ХНУВС