Представники наукового гуртка кафедри підвели підсумки науково-дослідницької роботи за 2015/2016 навчальний рік.

Завідувач кафедри, доктор юридичних наук, професор Олексій Литвинов зазначив, що наукова діяльність гуртка кафедри проводилася відповідно до законодавства України, Положення про організацію проведення науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт у Харківському національному університеті внутрішніх справ, Положення про Наукове товариство студентів, курсантів, слухачів, аспірантів, ад’юнктів, докторантів і молодих вчених Харківського національного університету внутрішніх справ, а також Плану роботи наукового гуртка кафедри кримінального права та кримінології факультету № 1 ХНУВС на 2015/2016 навчальний рік. За цей період було проведено 11 засідань наукового гуртка, з них два спільних засідання з науково-педагогічним складом кафедри. Члени наукового гуртка кафедри разом з його керівником брали участь у Міжнародних та Всеукраїнських науково-практичних конференціях, семінарах, симпозіумах та круглих столах. Крім того, члени наукового гуртка здійснювали активну допомогу в організації та проведенні Міжнародних науково-практичних конференцій та семінарів, які проводилися університетом під егідою Кримінологічної асоціації України

За словами наукового керівника гуртка, професора кафедри, кандидата юридичних наук, доцента Антона Байлова курсантами та слухачами за 2015/2016 навчальний рік було підготовлено та опубліковано: чотири наукові статті у фахових виданнях; 43 тези доповідей; підготовлено сім наукових робіт, які були представлені на конкурси. Члени наукового гуртка нагороджені 11 грамотами, з яких дві – «За кращу наукову доповідь», дев’ять  грамот – «За активну участь у роботі конференції», а також цінними подарунками за активну участь у роботі конференцій та семінарів. В числі досягнень наших курсантів – I місце, яке посів Іван Романчук у конкурсі наукових робіт ВНЗ МВС України у номінації «кримінально-правова», грамота «За високий рівень ораторської майстерності та глибокі знання з кримінального права та процесу», яку отримали  Ірина Бульба та Олександр Прокопенко; нагородження спеціальними періодичними та науковими виданнями курсантів університету за участь в XI Всеукраїнських змаганнях з кримінального права та процесу «Майстерність судової промови»(м. Одеса, листопад 2015 року, Одеський обласний апеляційний суд); отримання членами наукового гуртка 28 сертифікатів за участь у міжнародних та всеукраїнських науково-практичних конференціях, форумі, круглих столах, науково-практичних семінарах.

Секретар наукового гуртка кафедри Іван Романчук зазначив, що актив наукового гуртка брав участь у XI Всеукраїнських змаганнях з кримінального права та процесу «Майстерність судової промови» (м. Одеса, листопад 2015 року, Одеський обласний апеляційний суд); міському конкурсі студентських проектів «Харків ‒ місто молодіжних ініціатив» (м. Харків, травень–червень 2016 року, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна); конкурсі наукових робіт ВНЗ МВС України (м. Харків, червень 2016 року, Харківський національний університет внутрішніх справ), у конкурсі з кримінального, кримінально-виконавчого права та кримінології: краща наукова робота (м. Харків, травень 2016 року, Харківський національний університет внутрішніх справ).

Науковий гурток кафедри активно співпрацює з науковим товариством курсантів і студентів Харківського національного університету внутрішніх справ і Кримінологічною асоціацією України.

На кафедрі кримінального права та кримінології факультету № 1 ХНУВС постійно оновлюються два стенди з інформацією про наукову діяльність наукового гуртка кафедри, а також представлена фотовиставка заходів, в яких брали участь представники наукового гуртка кафедри.

Підводячи підсумки, Олексій Литвинов подякував всім представникам наукового гуртка кафедри за плідну роботу і побажав творчої наснаги та наполегливості у досягненні поставлених цілей.

 

ВЗГ ХНУВС