Науковий гурток кафедри теорії держави і права провів брейн-ринг між курсантами-першокурсниками факультету № 1. У заході взяли участь близько 50 курсантів. Його організаторами виступили керівник наукового куртка, старший викладач кафедри теорії та історії держави і права, кандидат юридичних наук, майор поліції Іван Кріцак та перший заступник голови курсантської та студентської ради, староста наукового гуртка Мар’ян Черхавський.

Відкриваючи брейн-ринг, Іван Кріцак наголосив що основна мета проведення таких заходів – оволодіння навичками ораторського мистецтва. Курсанти вчаться висловлювати свою думку на публіці, відстоювати власну позицію. Також брейн-ринг є своєрідним плацдармом для формального та неформального спілкування молодих правників з актуальних проблем теорії держави і права.

Мар’ян Черхавський звернув увагу учасників на необхідність виховання у молодої людини таких якостей, як ініціативність, лідерство та креативність, які допомагають молодій людині адаптуватися до умов сьогодення, бути готовою самостійно здобувати знання, застосовувати їх на практиці та критично мислити.

Виступи учасників брейн-рингу викликали зацікавленість та жваву дискусію серед присутніх. Так, Ярослава Долинна у своїй доповіді звернула увагу присутніх на роль суспільної та індивідуальної моралі у протіканні державотворчих процесів. Євгенія Бадьорна розкрила природно-правову концепцію праворозуміння, як необхідний шлях до поєднання букви закону та його духу. Вікторія Цебинога надала порівняльний аналіз романо-германської та англосаксонської сім’ї правових систем.

Брейн-ринг пройшов у дружній атмосфері й стане традиційним заходом наукового гуртка кафедри теорії та історії держави і права.

ВЗГ ХНУВС