Заступник завідувача науково-дослідної лабораторії з проблем протидіїзлочинності Харківського національного університету внутрішніх справ підполковник поліції Олексій Сердюк взяв участь у XVII щорічному колоквіумі з транснаціональної злочинності, що проводився у м. Ньюкасл (Великобританія) з 26 по 28 червня 2016 року.

Олексій Сердюк разом із заступником декана факультету гуманітарних та соціальних наук Англія Раскін Університету, керівником магістратури з кримінології, доктором Ганною Марковською підготував доповідь «Як пограбувати власний банк: досягнення Української банківської індустрії».

Матеріали семінару щорічно видаються у тематичній колективній монографії у видавництві Wolf Legal Publishers. На теперішній час Олексій Сердюк у співавторстві з Ганною Марковською опублікували чотири матеріали у збірках цього видання англійською мовою.

Кожного року колоквіум проходить в одному з університетів Європи, тож науковому керівнику колоквіуму професору Петрусу ван Дайну було запропоновано у 2018 році провести колоквіум у Харківському національному університеті внутрішніх справ, і професор погодився. Проведення цього науково-комунікативного заходу сприятиме розвитку міжнародних зв’язків українських та зарубіжних науковців. Також професор Петрус ван Дайн запропонував науковцям ХНУВС провести спільне дослідження, спрямоване на вивчення кримінальної статистики та уніфікації кримінологічної інформації для інтеграції даних з різних країн Європи. Робота над написанням грантової пропозиції триває.

 

ВЗГ ХНУВС