Для курсантів факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ було проведено заняття з мінної безпеки та надання домедичної допомоги постраждалим при мінно-вибухових травмах. Захід провели представники Збройних Сил України разом із фахівцями екстреної медичної допомоги.
Спеціалісти розповіли курсантам про найпоширеніші види мін, про пастки, у які ховають вибухові пристрої. Ознайомили з роботою спеціальної механізованої техніки, що використовується для дистанційного розмінування території, зі стандартним спорядженням сапера-розмінувальника, що зараз застосовують захисники України на деокупованих територіях.
Кінолог продемонстрував низку базових навичок та умінь службового собаки у пошуку та виявленні вибухонебезпечних предметів.
Фахівці екстреної медичної допомоги провели заняття з надання першої домедичної допомоги при пораненнях, пов'язаних із тяжкими ураженнями тіла.
Насамкінець зустрічі представники ЗСУ закликали молодь бути обережними, дотримуватися наданих порад і дбати про власну безпеку.

ВЗГ ХНУВС