Представники Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у заходах з нагоди другої річниці визволення міст північного Донбасу від проросійських терористів. На чолі з ректором університету полковником поліції Валерієм Сокуренком працівники та курсанти університету відвідали м. Слов`янськ. Заходи відбулися на центральній площі міста за участю Президента України Петра Порошенка. Разом із Президентом держави участь у заходах взяли Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, секретар РНБО Олександр Турчинов та інші високопосадовці.

За особисту мужність і високий професіоналізм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності Президент України та Міністр внутрішніх справ України вручили військовослужбовцям державні нагороди, серед яких орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, орден «За мужність» ІІІ ступеня, медаль «За військову службу Україні».

Для мешканців Слов’янська відбувся парад військовослужбовців Збройних Сил  України, Національної гвардії України та Національної поліції України. У концертній святковій програмі взяли участь і художні колективи Харківського національного університету внутрішніх справ –духовий оркестр, ансамбль барабанщиць. Також курсанти університету  виконали хореографічну композицію «Україна єдина».

За словами ректора університету Валерія Сокуренка, такі заходи мають важливе значення і для людей старшого покоління, і для молоді. Вони єднають український народ у його любові до рідного краю, прагненні до миру і свободи, і вчать молодь бути гідними синами своєї держави, вірно їй служити та захищати.

ВЗГ ХНУВС