У Харкові відбувся 3-й Міжнародний турнір з підйому на біцепс станової тяги та багатоповторного жиму «Gym4Fit Cup 2016» Федерації пауерліфтингу України RAW100%. У турнірі взяли участь найсильніші спортсмени та рекордсмени України та світу. Це – понад 100 чоловіків і жінок у різних вагових і вікових категоріях. Серед них був і ад`юнкт Харківського національного університету внутрішніх справ майор поліції Андрій Надутий, який тренується під керівництвом Віктора  Бабенка – заслуженого майстра спорту, багаторазового чемпіона та рекордсмена України, чемпіона Європи та світу.

Андрій Надутий виступав у дисципліні «строгий підйом на біцепс» у ваговій категорії 67,5 кг і посів ІІ місце, виконавши норматив майстра спорту міжнародного класу. Також він підняв штангу на біцепс вагою 59 кг, маючи при цьому 62 кг власної ваги.

Як вид спорту дисципліна «строгий підйом на біцепс» з’явилася в Америці близько 30 років тому. В Україні цей вид спорту є молодим, тому змагання з цієї дисципліни проводяться лише останні п’ять років. Серед спортсменів, які за цей час взяли участь у змаганнях, наймолодшим став 10-річний учасник, а найстаршим – спортсмен, якому виповнилося  68 років.

 

ВЗГ ХНУВС