Представники колективу Харківського національного університету внутрішніх справ завжди виявляють велику зацікавленість до історії України та її славетних міст. Профспілковий комітет університету на чолі з головою профспілки Владиславом Невядовським, прагнучі підтримати працівників – членів Профспілки ХНУВС, подарувати їм нові враження та позитивні емоції, – організував екскурсійну поїздку до Малієвецького обласного історико-культурного музею та історичного міста Кам’янець-Подільський.

У Маліївці екскурсанти відвідали маєток Орловських, побудованого у XVIII ст. в стилі класицизму, – палац, чудові зали, старий двохсотлітній фруктовий сад, водонапірна вежа, фонтан «Левова паща» та ознайомилися з історією славетного роду Орловських. Оглянули також водоспад Малієвецького чоловічого монастиря.

Кам’янець-Подільський вразив своєю красою, природою, історичними місцями та архітектурою. Від гіда Наталії екскурсанти дізналися про легенду та історію виникнення міста, що колись було воротами між диким полем та старою Європою, містом Магдебурзького права. Немов би на машині часу, відвідувачі занурилися в епоху середньовіччя: оглянули найстарішу в Україні ратушу, символічно пройшли через Тріумфальну арку, яку було збудовано для останнього польського короля – Станіслава Августа Понятовського. Вона відома тим, що коли проходиш під нею та загадуєш бажання, то воно обов'язково здійснюється. Учасники екскурсії насолодилися архітектурою Кафедрального костелу Св. апостолів Петра і Павла – найдавнішого серед усіх храмів Старого міста, відвідали Домініканський костел св. Миколая, Тринітарський костел. Через Замковий міст потрапили у Старе місто, до фортеці, яка є складовою частиною Національного історико-архітектурного заповідника «Кам'янець», що вважається одним із «7 чудес України».

Екскурсія залишила незабутні враження і гарний настрій.

Член Профспілки ХНУВС,
доцент кафедри педагогіки та психології 
Павло Червоний