Доцентка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Ірина Казанчук взяла участь в онлайн-курсі «Навчання з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів» від «Асоціації саперів України», який проводився на платформі освітньої програми Prometheos. Курс розроблений ГО «Асоціація саперів України» за підтримки Державного департаменту США через Посольство США в Україні та сприяння Міністерства освіти та науки України на основі навчально-методичного посібника «Навчання населення з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів».

Метою навчального курсу є покращення інструментарію проходження підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників та розвитку культури академічної доброчесності в закладах вищої освіти. Програма курсу складається з трьох модулів, під час яких опановано важливі для суспільства теми: що потрібно знати про небезпеку мін та вибухонебезпечних предметів, як класифікувати небезпечні території, який алгоритм дій та правила безпечної поведінки в умовах наявності мін та ВНП, якою повинна бути методика проведення у закладах освіти навчальних занять з інформування про небезпеку мін та ВНП тощо.

За результатами проходження курсу та успішного складання підсумкових тестів Ірина Казанчук отримала сертифікат EORE-тренера, який надасть можливість розповсюджувати повідомлення щодо ризиків від ВНП серед курсантів та колег, а також формувати в них навички безпечної поведінки. Набуті компетентності будуть використані в освітньому процесі.

ВЗГ ХНУВС