Старша викладачка кафедри іноземних мов факультету № 4 ХНУВС Наталія Горбач та викладачка цієї ж кафедри Юлія Бортник разом із старшим лейтенантом поліції Юрієм Ткаченком провели бінарне заняття з дисципліни «Іноземна мова професійного спрямування» на тему «Словесний портрет зниклих та викрадених осіб» для курсантів факультету № 2.

Курсанти опрацювали спеціальну термінологію опису людини з метою її розшуку та ідентифікації за ознаками зовнішності, а також повторили мовні засоби, використання яких є доцільним при професійно релевантному описі зниклих або викрадених осіб. Виконання тренувальних вправ сприяло розвитку вмінь та навичок усного мовлення за темою.

Юрій Ткаченко, який має досвід роботи в спеціальному підрозділі, вільно володіє англійською мовою та використовує її. Він поділився з курсантами досвідом практичної роботи та відповів на численні запитання. Бінарне заняття дає можливість глибше ознайомитися з роботою практичних працівників поліції та максимально наблизити аудиторне навчання до практики професійної діяльності.

ВЗГ ХНУВС