Представники відділу міжнародного співробітницва Харківського національного університету внутрішніх справ прослухали онлайн-захід «Європейська безпека після Мадриду» за підтримки Представництва НАТО в Україні та Центру інформації та документації НАТО.

Захід був поділений на дві сесії: «Безпека Європи 2022: НАТО, ЄС та країни-партнери. Питання для обговорення» та «Стратегічна концепція НАТО та безпека Європи», під час яких спікери обговорили погляди ЄС і НАТО на безпеку в Європі, висвітлили роль партнерів і перспективи Стратегічної концепції НАТО 2030, розглянули зміни в архітектурі безпеки після вступу Швеції та Фінляндії до НАТО, а також детально зупинились на питаннях відносин Україна–НАТО, а саме важливості та переваги вступу України до НАТО та перешкоди на шляху України до стратегічної цілі членства у НАТО.

Крім того, учасники розглянули існуючі загрози у світі, зокрема, міжнародний тероризм, поширення зброї масового знищення, кібертероризм тощо, та подискутували щодо зусиль, які мають бути докладені Альянсом, щоб запобігти новим викликам сьогодення у галузі безпеки.

ВЗГ ХНУВС