Курсанти та курсантки факультетів № 1 та № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ разом зі студентами й студентками Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля та Луганського національного університету імені Тараса Шевченка взяли участь у дводенній зустрічі з представниками і представницями Національного антикорупційного бюро України та антикорупційному брейн-ринзі. Захід організовано Національним антикорупційним бюро України за підтримки ПРООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Керівниця відкритого офісу НАБУ Вікторія Івашинюта виступила перед учасниками зустрічі з лекцією на тему «Боротьба з корупцією в Україні: інструменти для молоді».

Жвавий інтерес в учасників викликали тренінги за напрямами «Особливості слідчих дій під час розслідування топ-корупції» й «Робота з відкритими даними для боротьби з корупцією», проведені детективом НАБУ Сергієм та детективами-аналітиками НАБУ Андрієм і Мариною.

Навички застосування знань з окремих аспектів розкриття та розслідування корупційних кримінальних правопорушень були закріплені у формі антикорупційного брейн-рингу. В інтелектуально-ігровій формі курсанти та курсантки отримали змогу відпрацювати прийоми роботи в команді з пошуку відповідей на запитання прикладного характеру у сфері протидії корупції.

Серед переможців брейн-рингу, що проходив 13 жовтня, – команди курсантів і курсанток факультету № 1 (друге і третє призові місця), 14 жовтня – курсанти й курсантки факультету № 4 (перше і третє призові місця) та факультету № 1 (друге призове місце) Харківського національного університету внутрішніх справ. Переможці отримали нагороди від організаторів заходу.

Захід організовано Національним антикорупційним бюро України за підтримки ПРООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Канади, Данії, Німеччини, Японії, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції і Швейцарії.

Фото: Анна Орлова / ПРООН в Україні