Сьогодні курсанти першого курсу склали Присягу працівника Національної поліції на вірність Українському народу. Ця знаменна подія окремою сторінкою увійде в літопис Харківського національного університету внутрішніх справ.

Триває жорстока війна з російським агресором, наш народ мужньо відстоює  власну незалежність, територіальну цілісність, право жити у вільній державі. Історія України має багато прикладів, коли свобода і сам факт існування українського народу опинялися під загрозою, але завжди в такі періоди найкращі сини і дочки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх громадян. 

Шановні першокурсники! Ви обрали професію поліцейського, одягли погони у надзвичайно складний для країни час. Пам’ятайте, для кожного, хто носить погони, Присяга – це священні слова, непорушний наказ завжди стояти на захисті українського народу.

Будьте сильними і незламними, любіть свій рідний край, свою землю, свій народ, беззастережно вірте у нашу Перемогу, своєю відданою службою та відмінним навчанням наближайте її. Я вдячний вашим батькам, які не сховали вас, не відправили за кордон, а підтримали у професійному виборі. Понад п’ятдесят тисяч правоохоронців – випускників Харківського національного університету внутрішніх справ зі зброєю в руках несуть службу в усіх куточках України, стоять на захисті прав і свобод громадян, інтересів держави і територіальної цілісності. Вони – наша гордість і слава, приклад стійкості, сили духу та справжнього патріотизму. Схиляємо голови перед тими, хто пожертвував своїм життям заради Перемоги над російським агресором, захоплюємося їх мужністю та героїзмом. Будьте гідні їх пам’яті!

Дякую керівництву держави, Міністерства внутрішніх справ, народним депутатам України, головам обласних військових адміністрацій, начальникам Головних управлінь Національної поліції в областях за сприяння і підтримку в цей складний для усіх нас час.

Шановні першокурсники, бережіть добре ім’я курсанта, примножуйте славу наших українських героїв, виправдовуйте очікування викладачів і командирів, усіх, хто сприятиме вашому професійному становленню.

Вітаю вас зі складанням Присяги працівника поліції! Служіть і навчайтесь так, щоб вас поважали люди і оберігав Господь Бог! Упевнений, Україна переможе! Слава нашим Героям – Захисникам і Захисницям!

Слава Україні!

Ректор ХНУВС генерал поліції третього рангу Валерій СОКУРЕНКО