Представниці Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у дводенному міжнародному Конгресі, присвяченому сьогоденню діяльності країн ЄС та їх відповіді на виклики, що постали через війну в нашій країні. У віртуальній сесії взяли участь представники (-ниці) академічної спільноти та фахівці (-чині) провідних закладів вищої освіти, політичних кіл та освітніх організацій України та країн ЄС.
Під час першого та другого панельного засідання було розглянуто геополітичні ролі, зв’язки та політико-економічний вплив на прикладі окремих європейських країн і досліджень фахівців найвищої ланки в цих сферах; обговорено майбутнє Європи, зокрема, розширення її кордонів, шляхом прийняття нових членів.
Ліліана Родрігес – колишня євро-депутатка, професорка Університету Мадейри доповіла про транспортні санкції та санкції проти окремих осіб-громадян рф, про захист іноземних мігрантів в її країні, про поставки допомоги до України, про критерії вступу до ЄС та всебічну підтримку на цьому шляху з боку Португалії.
Представники Erasmus+ офіс в Україні Світлана Шитікова та Петро Країнік поінформували про особливості імплементацій проєктів Жан Моне під час військових дій, якість виконання проєктних забов`язань і важливість досягнення кінцевих завдань проєктів, загальну ситуацію навколо проєктної діяльності тощо.
Помічниця ректора з ґендерних питань ХНУВС, кандидатка юридичних наук, доцентка Оксана Цукан презентувала під час сесії новий проєкт Програми Еразмус+, ініційований курсантами університету, «Світлофорполітики ЄС: гендер, права, міграція та цифровізація» (GeRiMiD). Окреслила довгострокові та короткострокові цілі проєкту та його вплив на внутрішньо-українські та європейські процеси цифровізації під час міграційних процесів.
Другий день Конгрессу став практичною частиною для учасників (-ць) заходу, які прослухали Тренінгову сессію з Інтерналізації досліджень, а саме: програмних можливостей під час війни, етапів проєктної діяльності та безпосередньо проєктну діяльність Асоціації.
Під час пленарного засідання президентка УАЄС Оксана Головко-Гавришева презентувала річний звіт з основної діяльності в рамках Асоціації.
Також було прийнято нових членів (-кинь), серед яких представниці університету та структурних підрозділів: доцентка кафедри соціальних та економічних дисциплін, кандидатка економічних наук, доцентка Марина Петченко, завідувачка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС, кандидатка економічних наук, доцентка Олена Лук’янихіна, професорка кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС, кандидатка економічних наук, доцентка Наталія Горобець, доцентка кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС, кандидатка економічних наук, доцентка Яна Садикова. Оксана Цукан з 2018 року входить до складу правління Української асоціації Європейських студій.

ВЗГ ХНУВС