Професор кафедри цивільного права та процесу Харківського національного університету внутрішніх справ Володимир Кройтор та аспірант Роман Чумак взяли участь у роботі науково-практичної конференції, що присвячена Європейському дню цивільного правосуддя. Конференція була організована Національною академією правових наук України та Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого в онлайн-форматі ZOOM.
За рішенням Ради Європи та Європейської комісії, ухваленим у 2003 році, 25 жовтня в країнах континенту відзначають «Європейський день цивільного правосуддя». Ідея цього свята полягає в тому, щоб підвищити рівень довіри громадян до судів і ліквідувати зону відчуження, що утворилася між суспільством і судовою системою, зробити цивільне судочинство реально доступним для громадян. Метою Європейського дня цивільного правосуддя є підвищення інформованості 800 мільйонів громадян 47-ми держав-членів Ради Європи про громадянські права і повсякденну роботу судових органів. Цього дня держави-члени Організації проводять різні заходи: дні відкритих дверей у судах, колоквіуми, трансляції телевізійних програм тощо.
Під час науково-практичної конференції було обговорено низку важливих та актуальних тематик щодо правових аспектів підвищення доступності та ефективності захисту прав і свобод громадян. Між науковцями видалася дискусія щодо окремого цивільного судочинства, що є актуальним напрямком майбутніх наукових досліджень.

ВЗГ ХНУВС