У виданні «Науковці України – еліта держави» надруковано статтю про професорку кафедри соціології та психології факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ доктора педагогічних наук, професорку Валентину Тюріну (Науковці України – еліта держави. Том VII).
З 1995 року Валентина Олександрівна працює у Харківському національному університеті внутрішніх справ: з 1995 по 2004 роки вона обіймає посаду професорки кафедри загальної психології та педагогіки, а з 2004 року – професорки кафедри соціології та психології.
Серед науково-педагогічних здобутків професорки Валентини Тюріної – 396 наукових та науково-методичних праць, серед них – 3 монографії, підручник, 23 навчальні посібники, 239 статей. Вона розробила навчально-методичні комплекси для викладання дисциплін: «Педагогіка», «Педагогіка вищої школи», «Педагогіка і психологія вищої школи», «Методика викладання у вищій школі» та читає лекції для слухачів аспірантури. Під науковим керівництвом Валентини Олександрівни захистили 5 докторських та 17 кандидатських дисертацій.
Більш 30 років вона виступає як офіційна опонентка на захистах кандидатських і докторських дисертацій зі спеціальності «Теорія та методика професійної освіти», бере участь у роботі спеціалізованих учених рад у багатьох ЗВО України.
Валентина Олександрівна неодноразово була відзначена відзнаками Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства освіти і науки України.
Більш докладно про здобутки професорки Валентини Тюріної можна прочитати на сторінках книги «Науковці України – еліта держави».

ВЗГ ХНУВС