Для здобувачів вищої освіти 1 курсу факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ доцентка кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету № 6 Ірина Антол та юристка Вероніка Попова провели бінарне заняття за темою «Особливості фінансово-економічної безпеки в Німеччині та Україні у воєнний час» з навчальної дисципліни «Управління фінансово-економічною безпекою».
Вероніка Антонівна розповіла, що Німеччина має найбільшу економіку в рамках ЄС і четверту за потужністю у світі після США, Китаю та Японії. Висока конкурентоспроможність і великі світові зв'язки німецької економіки забезпечуються високим інноваційним потенціалом і сильною орієнтацією експорту. У галузях із найбільшим оборотом – автомобілебудування, машинобудування та виробництво промислового обладнання, хімічна промисловість, медична техніка – за рахунок експорту досягається більше половини обороту. У рамках Стратегії сталого розвитку держава виділяє такі напрями: «Гідна робота та економічне зростання», «Індустріалізація, інновації та інфраструктура», «Відповідальне споживання та виробництво».
Вероніка Попова зазначила, що в Німеччині існує шість податкових класів і розмір податків відрізняється не тільки від заробітку, але і від соціального стану платника. Вона також приділила увагу банківській безпеці, страховій системі, розповіла про центр працевлаштування Jobcenter.
Наприкінці заняття Вероніка Антонівна побажала студентам сумлінно навчатися та досягати своїх цілей.

ВЗГ ХНУВС