У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ у день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця відбулися мовно-літературні змагання.
Із вітальним словом до присутніх звернулася завідувачка кафедри гуманітарних дисциплін Валентина Василенко: «Сьогодні ми відстоюємо не тільки наші території, а виборюємо право на національну ідентичність, культуру, свободу. Зараз, як ніколи, Україна потребує молодих талановитих фахівців, які матимуть досконалий рівень знань і віртуозне володіння словом, які творчою працею спонукатимуть громадянське суспільство до побудови сильної, незалежної держави на засадах толерантності й гідності».
До урочистої події долучилися здобувачі вищої освіти Сумської філії, аби підтвердити любов до рідного слова, продемонструвати знання з української мови та вибороти право на участь у ІІ (обласному) етапі ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка та регіональному турі ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.
Мовний марафон об’єднав здобувачів, залюблених в українську мову, істинних шанувальників і знавців рідного слова, які зміцнюють ментальний форпост.

Сумська філія ХНУВС