Урочистим шикуванням відзначили День гідності і свободи у Харківському національному університеті внутрішніх справ. Це національне свято має надзвичайно важливе значення для кожного українця. Його мета – затвердити прагнення громадян України до демократії, справедливості, свободи та схвалити рух до майбутнього в Європі. Саме цього дня з інтервалом у девять років розпочалися Помаранчева революція та Революція Гідності. Пам'ять героїв, які загинули, захищаючи незалежність і суверенність нашої держави, хвилиною мовчання вшанували ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, перший проректор та проректори, працівники структурних підрозділів університету, курсанти.

Як зазначив ректор, для нас, українців, «Свобода – це цілісність держави, відсутність окупантів на нашій землі, ракетних обстрілів, це мирні міста і села. Гідність – це наші побратими, які віддають найдорожче – своє життя та здоров'я. Кілька днів тому загинули батьки, брати наших курсантів і працівників на сході України. Це велике горе, але ми не зупинимось. Ворог підступний і робить усе, щоб знищити нашу державу і наш народ. Упевнений, що саме у такій боротьбі наша українська нація стає міцнішою, об'єднується навколо ідеї державності».

Звертаючись до курсантів, Валерій Сокуренко наголосив, що сьогодні головним завданням молоді є сумлінне навчання, опанування професійних навичок. Дуже скоро курсанти випускних курсів будуть застосовувати отримані знання під час проходження практики у підрозділах Національної поліції, де «будуть виконувати тяжкі, складні, але почесні завдання пліч-о-пліч зі Збройними силами України, Національною гвардією, прикордонниками». Ректор побажав усім присутнім міцного здоров'я, сили духу, наснаги у службі, навчанні та у боротьбі з ворогом.

Учасники художньої самодіяльності завершили захід виконанням музично-хореографічної композиції «Вставай, моя Україно!».

ВЗГ ХНУВС